Vodič za rent a car u Crnoj Gori


Iznajmljivanje automobila može biti odličan način da istražite Crnu Goru sopstvenim tempom. Sa svojim lijepim pejzažima i nacionalnim parkovima, starim gradovima i lijepim plažama, odmor u Crnoj Gori je jedino upotpunjen ako možete obići sve navedene atrakcije.

Naš vodič za iznajmljivanje automobila će vam pomoći da jednostavnije prođete kroz proces iznajmljivanja, osiguravajući bezbrižno i ugodno iskustvo vožnje u Crnoj Gori.

Kako iznajmiti pravi auto za putovanje kroz Crnu Goru

Tip automobila koji iznajmite može učiniti ili prekinuti vašu crnogorsku avanturu. Uzmite u obzir veličinu grupe, potrebe za prtljagom i teren koji planirate istražiti. Stručnjaci za vodiče za iznajmljivanje automobila preporučuju da se odlučite za kompaktni ili automobil srednje veličine ako ćete se držati urbanih područja i glavnih ruta.

Kompletan vodič za iznajmljivanje automobila u Crnoj Gori

Međutim, ako se upuštate u neravne planine ili udaljene regije, čvrst SUV ili 4x4 vozilo bi mogao biti bolji izbor. Pročitajte detaljnan vodič kako iznajmiti pravi auto na putovanju u Crnoj Gori.

Prednosti rent a car tokom odmora u Crnoj Gori

Iznajmljivanje automobila u Crnoj Gori nudi brojne prednosti u odnosu na druge vidove prevoza. Prije svega, daje vam fleksibilnost da kreirate vlastiti itinerer puta u Crnoj Gori.

Imat ćete slobodu da na svoj način otkrijete popularna i neka neobična mjesta, sela i vidikovce koji izdvajaju Crnu Goru na listu najpopularnijih zemalja Balkana.

Prednosti iznajmljivanja automobila u Crnoj Gori tokom vašeg odmora

Svakako, iznajmljivanje automobila može vam uštedjeti vrijeme i novac u poređenju sa oslanjanjem taksi usluge koje mogu biti veoma skupe tokom ljetnje sezone. Samo jedna vožnja od aerodroma Tivat do Bara može vas koštati 100 EUR.

Osiguranje rent a car automobila

Razumijevanje osiguranja iznajmljivanja automobila je ključno kako biste osigurali da ste adekvatno zaštićeni u slučaju bilo kakvih nezgoda ili nesreća.

U Tara-Car trudimo se da našim klijentima omogućimo više vrsta osiguranja, praktično za svačiji džep. U slučaju uzimanja dodatnog osiguranja, bilo da se radi od CWD-u ili Full Coverage osiguranju, neće vam biti potreban depozit.

Naša preporuka je da uvijek uzmete osiguranje, jer ćete biti rasterećeniji tokom vašeg boravka i odmora u Crnoj Gori.

Savjeti za vožnju u Crnoj Gori

Vožnja u Crnoj Gori može biti jedinstveno iskustvo, posebno za one koji su navikli na različite uslove na putu. Od prelijepih ruta tik pored mora, do panoramskih puteva i planinskih terena za one izazovnije vozače, sve možete doživjeti sa iznajmljenim automobilom u Crnoj Gori.

Seoski put u Crnoj Gori

Evo nekoliko savjeta za vožnju kroz Crnu Goru koje treba imati na umu:

  • Upoznajte se sa lokalnim saobraćajnim zakonima i propisima
  • Vozite oprezno i pratite saobraćajne znakove
  • Budite oprezni na uskim, krivudavim planinskim putevima i budite oprezni prilikom preticanja
  • Budite spremni na gužve tokom ljetnje sezone u primorksim gradovima

Kako da uštedite na rezervaciji auta

Ako postupite pametno, iznajmljivanje automobila u Podgorici može da bude veoma jeftino. Slijedite nekoliko naših savjeta da uštedite na vašoj sljedećoj rezervaciji:

  1. Rezervišite ranije: Rezervisanje vašeg iznajmljenog automobila mnogo unaprijed često može dovesti do značajnih ušteda
  2. Rezervišite auto na aerodromu: Najbolji način da uštedite na vremenu i novcu je da iznajmite auto na aerodromu na koji slijećete. Naš agent će vas čekati, a Tara-Car ne naplaćuje čekanje i otpremanje auta do aerodroma
  3. Provjerite popuste: U određenim godišnjim dobima nudimo popuste, sa kojima možete napraviti uštede u vašem budžetu za putovanje

Navigacija: GPS vs. Google mape

Da bi bolje isplanirali vašu rutu putovanja preporučujemo da koristite GPS ili Google maps.

I jedno i drugo ima svoje prednosti i nedostatke.

GPS sistem može biti spas, pružajući uputstva skretanje po skretanje i ažuriranja saobraćaja u realnom vremenu. Uvijek je pouzdan i precizan. Svakako, nudimo ga kao dodatnu uslugu koju možete rezervisati putem našeg sajta ili na licu mjesta. 

S druge strane, Google mapa je besplatna aplikacija koju većina klijenata sakodnevno koristi. Imajte na umu da će vam biti potreban internet ili roaming da bi je koristili. Takođe, nekada neće imati precizne informacije u radovima na putu zbog kojih su moguće gužve.

Parking u Crnoj Gori

Pronalaženje parkinga u Crnoj Gori može biti izazov, posebno u popularnim turističkim destinacijama kao što su Budva, Kotor, Tivat i Herceg Novi tokom špice sezone.

U većim gradovima obratite pažnju na označene parking zone i pažljivo pratite uputstva kako biste izbjegli velike kazne.

U manjim gradovima i selima parking može biti lakše dostupan. Ako niste sigurni u pravila parkiranja, uvijek je bolje pitati lokalno stanovništvo ili osoblje hotela za upute.

Takođe, imajte na umu da se parking na ulici naplaćuje preko SMS-a, s toga će vam biti potreban broj lokalnog mobilnog operatora.

Zaključak

Bilo da planirate putovanje pored mora ili avanturu kroz crnogorsku unutrašnjost, iznajmljivanje automobila može biti savršen način da doživite raznolike pejzaže i živu kulturu zemlje.

Prateći ovaj vodič za iznajmljivanje automobila, bićete dobro pripremljeni da se krećete kroz proces sa lakoćom, obezbjeđujući nezaboravno putovanje kroz ovu prelijepu mediteransku zemlju bez stresa.

Connection error. We are working on the issue, in case of error in booking, please reach to us at the contact numbers bellow.
Unexpected error. Please try again after refreshing page, or reach to us at the contact numbers bellow.
Validation error. Please try again filling with correct data.